סימפוזיון למחלות זיהומיות: גישות חדשניות לאבחון ומחקר

בתאריכים 5–7 בספטמבר 2023 התקיים באוניברסיטת בר-אילן כנס בינלאומי בנושא מחלות זיהומיות שבו השתתפו מומחים מישראל, צרפת, שוויץ, וייטנאם, גרמניה וקנדה. את הכנס הובילו פרופ' עמוס דניאלי מהפקולטה להנדסה ופרופ' אבי פרץ מהפקולטה לרפואה באוניברסיטת בר-אילן, שניהם חברי מרכז דנגור לרפואה מותאמת אישית. הכנס עסק בסוגיות קליניות ובאבחון, הקשורים למחלות זיהומיות ממקור נגיפי, חיידקי וזיהומים טפיליים, וכן באיתור הופעת מחלת X הבאה. מטרת הכנס הייתה לבסס תוכנית שותפות לתקשורת בין המעבדה לקלינאים על מנת ליישם את האבחון בפרקטיקה הקלינית על פי הנחיות בינלאומיות מבוססות ראיות וחוות דעת מומחים.

חוקרי מרכז דנגור הציגו את מחקריהם בכנס – פרופ' עמוס דניאלי הציג טכנולוגיה מבוססת מגנטים לאבחון מהיר ורגיש של נגיפי זיקה, דנגי וקדחת מערב הנילוס, פרופ' מאיר שמאי מהפקולטה לרפואה דיבר על ניטור התקדמות גידולי לימפומה הקשורים לנגיף אפשטיין-בר, ופרופ' אבי פרץ דיבר על יישום של אבחון מולקולרי של מחלות המועברות במגע מיני בקהילה.

תאריך עדכון אחרון : 14/09/2023