משפחת דנגור
זה עשרות שנים נקשר שמה של משפחת דנגור לפילנתרופיה. פועלה של המשפחה פתח אופקים חדשים רבים בתחומי המדע, החינוך ומדעי הרוח. בתרומותיהם הנדיבות קידמו בני המשפחה את המחקר הרפואי, העניקו מלגות ומענקים, קידמו יחסים בין-דתיים, וחיזקו את יהדות עיראק. למשפחת דנגור תפקיד מכריע בקידום חינוך ובריאות באנגליה ובישראל, וכן קידמו ערכים יהודיים ואוניברסליים ברחבי העולם.
באמצעות קרן Exilarch’s Foundation של סר נעים דנגור ז"ל ובני משפחתו, העניקה המשפחה מלגות שכר לימוד לסטודנטים ממוצא עיראקי, הקימה את "מרכז דת-עולם ע"ש סר נעים דנגור" וכן את "מרכז דנגור לרפואה מותאמת אישית".
סר נעים דנגור, בעל תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת בר-אילן, נולד באפריל 1914 בעיראק, והיה נכדו של הרב הראשי דאז הרב עזרא דנגור, ובנו של מדפיס הספרים בערבית הגדול בעולם. הוא עבר ללונדון בשנת 1963, שם ייסד מרכז קהילתי עבור יהודים מהגרים מעיראק. בשנת 1971 החל לערוך ולהוציא לאור כתב עת ליהודי בבל, אשר התפרסם במשך 35 שנה והופץ ל-4,000 מנויים ב-25 מדינות.
בשנת 1980 הקים סר דנגור את קרן Exilarch's Foundation אשר העניקה תרומות רבות למטרות חינוך ובריאות.
ד"ר דוד אלן עזרא דנגור, אחד מארבעת בניהם של סר נעים ורנה דנגור ז"ל, הוא איש עסקים בריטי ופילנתרופ. בין השאר, הוא עומד בראש קרן Exilarch's Foundation ובראש קרן Dangoor Education – ארגוני צדקה התומכים במטרות חינוך ובריאות באנגליה ובישראל.
ד"ר דוד דנגור כיהן כסגן נשיא הארגון העולמי של יהודי עיראק (WOJI), כנשיא מועצת המנהלים של קהילת יהודי ספרד ופורטוגל וכיושב ראש מועצת האמונה של הלורד-לוטננט של לונדון רבתי.
אוניברסיטת בר-אילן העניקה בגאווה לדוד דנגור תואר דוקטור לשם כבוד בשנת 2017, וזאת על מאמציו המתמשכים לקידום חינוך, תרבות ואומנות באנגליה ובישראל.
בשנת 2021, כחלק מחגיגות יום ההולדת למלכה, מונה ד"ר דוד דנגור למפקד מסדר האימפריה הבריטית, כהוקרה על תרומתו לקהילה.