אודות
מרכז דנגור לרפואה מותאמת אישית נוסד באוניברסיטת בר-אילן בשנת 2017, בעזרת תרומתם האדיבה של קרן דנגור לחינוך ושל משפחת דנגור מלונדון. את המיזם מוביל ד"ר דוד דנגור, חבר מסדר האימפריה הבריטית (בדרגת (CBE ומעמודי התווך של הקהילה היהודית בלונדון.
מרכז דנגור לרפואה מותאמת אישית גדל וצומח בהדרכתה ובהנחייתה של פרופ' שולמית מיכאלי, סגנית הנשיא למחקר באוניברסיטת בר-אילן. צמיחה זו באה לידי ביטוי הן בהיקפי המחקרים המתבצעים תחת חסותו, והן במספר החוקרים, המונים כיום (2022) קרוב ל-100.
מאז הקמתו מהווה המרכז מקור לשיתוף פעולה אקדמי בין חוקרים ממגוון תחומים שונים, בעיקר מתחומי מדעי החיים, רפואה, ביולוגיה, כימיה ומדעי המחשב, אך גם מתחומים אחרים כמו פסיכולוגיה, סוציולוגיה וחינוך.
המרכז מעודד גישה רב תחומית וחיבור משמעותי בין חוקרים מתחומים שונים, וזאת בין השאר באמצעות מענקי קישור המעודדים שיתופי פעולה מחקריים. במהלך התפרצות הקורונה, למשל, העניק המרכז מלגות עידוד למחקרים חדשניים על המגפה, החל מפיתוח דרכים לייצר חומרי חיטוי בדרכים חדשניות ועד למחקר על ההשפעות החברתיות והפסיכולוגיות של המגפה על נשים בהיריון.
נוסף על כך מעודד המרכז שיתופי פעולה עם חוקרים ושותפים מחוץ לאוניברסיטת בר-אילן. כך, למשל, יצא לאחרונה לדרך מיזם מחקרי-קליני בשיתוף פעולה עם המרכז הרפואי הגדול בישראל, המרכז הרפואי שיבא – תל השומר. שיתוף פעולה זה מחבר בין המסגרת הקלינית של בית החולים ובין מעבדות המחקר באוניברסיטת בר-אילן וכך מקדם תחומים שונים וביניהם מיקרוביולוגיה, עריכה גנומית, חילוף חומרים ועוד.