כנס האגודה הישראלית לטיפול גנטי ותאי 2023

הכנס של האגודה הישראלית לטיפול גנטי ותאי 2023 התקיים השנה באוניברסיטת בר-אילן. ד"ר איל הנדל מהפקולטה למדעי החיים ע"ש מינה ואבררד גודמן כיהן כיו"ר הוועדה המארגנת של הכנס. בכנס השתתפו חוקרים ממגוון אוניברסיטאות, בתי חולים וחברות מהמובילים בישראל, וכן פרופ' מתיו פורטאוס מאוניברסיטת סטנפורד כדובר המרכזי. החוקרים הציגו בכנס מחקרים מתחום של הנדסת תאי T, עריכת גנום, חקר תאי גזע ועוד. החוקרים דנו גם באתגרים שישנם בטיפול הגנטי והתאי.

חוקרי מרכז דנגור לרפואה מותאמת אישית הרצו בכנס על מחקריהם פורצי הדרך – ד"ר איל הנדל הציג אסטרטגיה חדשנית לריפוי גנטי של מחלת "ילדי הבועה" באמצעות קריספר, פרופ' סיריל כהן מהפקולטה למדעי החיים ע"ש מינה ואבררד גודמן הציג תאי T משופרים עבור אימונותרפיה עם קולטני מתג חדשניים ומטבוליזם מכוון מחדש, ופרופ' רחלה פופובצר מהפקולטה להנדסה ע"ש אלכסנדר קופקין דיברה על השימוש בננו-חלקיקים לצורך מתן תרופות, הדמיה, מעקב וריבוד חולים.

תאריך עדכון אחרון : 16/07/2023