כנס אילנית 2023

בתאריכים 20–23 בפברואר התקיים כנס אילנית (ILANIT) העשירי באילת. כנס אילנית הינו כנס תלת שנתי המאורגן על ידי התאחדות האגודות הישראליות לביולוגיה ניסויית (FISEB), ובו משתתפים חוקרים, רופאים, סטודנטים ופוסט-דוקטורנטים מכל האוניברסיטאות, מכוני מחקר ובתי חולים בישראל. בכנס הוצגו מחקרים ודנו בחידושים מכל תחומי הביולוגיה ורפואה תרגומית (תחום שעוסק בשימוש בידע שנצבר ממחקר מדעי בסיסי לפיתוח מעשי).

הכנס נפתח בדברי ברכה מאת נשיאת התאחדות האגודות הישראליות לביולוגיה ניסויית וחברת מרכז דנגור לרפואה מותאמת אישית פרופ' מירה ברדה-סעד. חוקרי דנגור ממגוון הפקולטות של אוניברסיטת בר-אילן השתתפו בכנס, הרצו על מחקרם ושימשו יושבי ראש של מושבים בתחומים של חקר RNA, מיקרוביוטה, CRISPR, אימונותרפיה ועוד. שיאו של הכנס היה ביום האחרון, שבו הוענק פרס קציר היוקרתי לפרופ' שולמית מיכאלי על עבודותיה החלוציות ופורצות הדרך בתחום של ביולוגיה של RNA.

תאריך עדכון אחרון : 27/02/2023