ראש מעבדת המחקר לחקר המיקרוביום הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי

omry.koren@biu.ac.il
תחומי מחקר
    קורות חיים

פרופ' עמרי קורן הוא ממובילי חקר המיקרוביוטה בעולם. מחקריו פורצי הדרך פורסמו בכתבי עת יוקרתיים וזכו לעשרות אלפי ציטוטים, מה שזיכה אותו בשנים 2018–2022 בהשתייכות למועדון היוקרתי של המדענים המצוטטים ביותר (0.1% מכלל המדענים בעולם), עדות להשפעתו הרחבה על התחום.

מעבדתו של קורן באוניברסיטת בר-אילן, שהוקמה ב-2014, מונה כיום כ-15 אנשי צוות שהפיקו למעלה מ-70 מאמרים אקדמיים מבוססי מחקר שפורסמו בשנים האחרונות בכתבי עת מדעיים.

הוא בוגר תואר ראשון בביוטכנולוגיה ובעל תואר שני ושלישי במיקרוביולוגיה מאוניברסיטת תל אביב. כבר בתחילת דרכו האקדמית היה אחד החוקרים החתומים על המאמר פורץ הדרך "ההיפותזה הפרוביוטית של האלמוגים" (The Coral Probiotic Hypothesis) שהורחבה מאז ל"תיאוריית האבולוציה של ההולוביונט", המגדירה תפיסה חדשה במדעי הביולוגיה אשר חוקרת את הקשר בין בעלי חיים ובין המיקרו-אורגניזמים שחיים סביבם ובין שינויים סביבתיים, וגורסת כי יש להתייחס למכלול הגנים של המאכסן ושל המיקרו-אורגניזמים סביבו כאל יחידה אחת – הולוביונט (Holobiont).

במסגרת פוסט-דוקטורט באוניברסיטת קורנל לקח חלק פרופ' קורן בפרויקט המיקרוביום האנושי של ה-NIH – מכון הבריאות הלאומי של ארה"ב, והוביל את המחקר הראשון בהיסטוריה שהוכיח כי היריון קשור לשינוי משמעותי במיקרוביוטה של מעי המאכסנת ובמטבוליזם שלה.

כיום משמש פרופ' קורן פרופסור מן המניין באוניברסיטת בר-אילן, והוא ממשיך לחקור במעבדתו את המיקרוביוטה בבריאות ובחולי, תוך התמקדות בקשר שבין המיקרוביוטה והמערכת האנדוקרינית.

תאריך עדכון אחרון : 29/11/2022