פרופסור מן המניין וראש מעבדת מחקר לאימונולוגיה מולקולרית ויישומית, הפקולטה למדעי החיים ע"ש מינה ואבררד גודמן

פרופ' מירה ברדה-סעד

טלפון
דוא"ל
Mira.Barda-Saad@biu.ac.il
תחומי מחקר
    קורות חיים

    פרופ' מירה ברדה-סעד היא חוקרת מובילה בתחום הביולוגיה והאימונולוגיה המולקולריים ופרסמה עשרות מאמרים שצוטטו אלפי פעמים בספרות המדעית בארץ ובעולם.

    מחקריה בתחום האימונולוגיה וחקר הסרטן תרמו תרומה משמעותית להבנה המדעית העולמית של המנגנונים והתהליכים המדויקים המתרחשים בתאי מערכת החיסון ובתאים סרטניים, מתוך מטרה ותקווה שההבנה המדעית והידע המתקבל כתוצאה מהמחקר המקיף ישמשו לפיתוח תרופות וטיפולים שיוכלו לרפא מחלות שהינן כיום חשוכות מרפא. בשנים האחרונות אף עמל צוות המעבדה של ברדה-סעד על פיתוח אסטרטגיות מתקדמות בתחום האימונותרפיה, כולל יישומים חדשניים שעליהם הוגשו בקשות לפטנט.

    פרופ' ברדה-סעד עשתה את דרכה האקדמית באוניברסיטת בר-אילן מהתואר הראשון ועד הדוקטורט: היא בעלת תואר ראשון במדעי החיים בהצטיינות, תואר שני במיקרוביולוגיה בהצטיינות, ודוקטורט בביולוגיה מולקולרית ותאית בשיתוף עם מכון ויצמן – בהצטיינות יתרה. לאחר מכן המשיכה לפוסט דוקטורט במכון ויצמן, שם חקרה את תחום האימונולוגיה המולקולרית.

    פרופ' ברדה-סעד השלימה פוסט דוקטורט שני במכון הסרטן הלאומי של ה-NIH, מכון הבריאות הלאומי של ארה"ב, ואף זכתה שם למלגת עמיתים מצטיינים במחקר (FARE Award). לאחר מכן חזרה לאוניברסיטת בר-אילן כמרצה בפקולטה למדעי החיים על שם מינה ואבררד גודמן, וכחוקרת המובילה צוות מחקר במעבדה הנושאת את שמה.  

    בימים אלה ממשיכה ברדה-סעד לכהן כמרצה מן המניין, ולהוביל את צוות המעבדה שלה לפריצות דרך מדעיות נוספות. פרופ' ברדה-סעד שימשה נשיאה של העמותה לאימונולוגיה בישראל (2020–2017) וכעת משמשת נשיאת ארגון אילנית, המרכז 39 אגודות ועמותות לביולוגיה ניסויית בישראל (2020-present). 

    מידע נוסף

    1987 – פרס הדיקן לסטודנטים מצטיינים, אוניברסיטת בר-אילן, ישראל

    1988 – פרס מצוינות מיוחד מטעם כנסת ישראל

    2004 – מלגת FARE – להצטיינות במחקר, בת'סדה, מרילנד, ארה"ב

    2008 – מענק הצטיינות במחקר – האגודה למלחמה בסרטן

    2009 – פרס לאון ומריה טאובנבלט למצוינות במחקר רפואי

     2018– פרס הרקטור לחדשנות מדעית

    תאריך עדכון אחרון : 20/03/2023