חוקר ראשי וראש המעבדה לעריכה גנטית ולתרפיה גנטית בפקולטה למדעי החיים ע"ש מינה ואבררד גודמן

פרופ' איל הנדל

דוא"ל
ayal.hendel@biu.ac.il
תחומי מחקר
    קורות חיים

פרופ' איל הנדל הוא מרצה וחוקר בעל שם עולמי בתחום העריכה הגנטית. מחקריו מתמקדים בשימוש בטכנולוגיות הקריספר (CRISPR) לצורך עריכה גנטית, וזאת לטובת פיתוח תרפיות גנטיות למחלות גנטיות ולסרטן. תרומתו של פרופ' הנדל לתחום באה לידי ביטוי, בין השאר, בעובדה שעשרות מאמריו צוטטו אלפי פעמים בספרות המדעית.

בשנים האחרונות, מעבדתו של פרופ' הנדל אף לקחה חלק מרכזי בפיתוח כלי חישובי בשם קריספקטור, המשמש לניתוח תוצאות ניסויים בטכנולוגיית הקריספר, ומאפשר למדענים ברחבי העולם לפתח תרפיות גנטיות יעילות יותר ובטוחות יותר.

פרופ' הנדל אף זכה במענק גדול כחלק מקונסורציום מחקר במימון האיחוד האירופי לחקר אסטרטגיות טיפול גנטי למחלת האנמיה החרמשית. במסגרת הפרויקט, מעבדתו של פרופ' הנדל תוביל קבוצת עבודה אשר תבדוק את דיוק העריכה הגנטית עבור שימושים רפואיים של טכנולוגיית הקריספר.

נוסף לפעילותו המחקרית משמש פרופ' הנדל חבר בחברה האמריקאית לתרפיה גנית ולתרפיה תאית (ASGCT), בחברה האירופית לתרפיה גנית ולתרפיה תאית (ESGCT) ובוועד המנהל של החברה הישראלית לתרפיה גנטית ולתרפיה תאית (ISGCT), יו"ר הועדה המדעית CRISPR-IL וחבר בוועד העורכים של הירחון למחלות נדירות ולתרופות יתום.

פרופ' הנדל הוא בוגר תואר ראשון במדעי החיים באוניברסיטה העברית, ובעל תואר שני ושלישי בביוכימיה ממכון ויצמן. לאחר הדוקטורט, התחיל הנדל את מחקר הפוסט-דוקטורט שלו במכון ויצמן, ומשם עבר לאוניברסיטת סטנפורד שבקליפורניה. מאז שחזר לארץ ב-2016 משמש פרופ' הנדל מרצה בכיר בפקולטה למדעי החיים ע"ש מינה ואבררד גודמן באוניברסיטת בר-אילן.

מידע נוסף

מענקים פרסים ומלגות

2023–2025 – מענק מטעם קרן ג'פרי מודל (JMF) לחקר הפוטנציאל של תיקון גנטי באמצעות קריספר של גן המעורב במחלת ה-SCID

2022–2027 – מענק מטעם קונסורציום "הורייזון אירופה" (Horizon Europe) לחקר טיפולים גנטיים מבוססי קריספר לאנמיה חרמשית