סגנית נשיא האוניברסיטה למחקר ופרופסור לביולוגיה

פרופ' שולמית מיכאלי

דוא"ל
Shulamit.Michaeli@biu.ac.il
תחומי מחקר
    קורות חיים

    פרופ' שולמית מיכאלי היא מדענית וחוקרת בעלת שם עולמי בתחום המיקרוביולוגיה והביולוגיה של ה-RNA ופרסמה יותר מ-130 מאמרים בכתבי עת מדעיים ובספרים שצוטטו באלפי פרסומים. פרופ' מיכאלי היא מומחית בתחום חקר הרנ"א, וחלוצה בתחום השימוש בטכנולוגיות-ננו לפיתוח תרופות למחלות זיהומיות ולסרטן. פרופ' מיכאלי רשומה על כמה פטנטים טכנולוגיים חשובים, וזכתה בשלל פרסים ומענקים יוקרתיים. באוניברסיטת בר-אילן, מכהנת פרופ' מיכאלי מאז 2017 כסגנית הנשיא האוניברסיטה למחקר, לאחר שקודם לכן שימשה בתפקידים בכירים נוספים, ביניהם דיקנית הפקולטה למדעי החיים ע"ש מינה ואבררד גודמן, ומייסדת ומנהלת המרכז לננו-רפואה במכון של בר-אילן לננו-טכנולוגיה ולחומרים מתקדמים (BINA). כמו כן, במהלך השנים לקחה פרופ' מיכאלי חלק בוועדות מדעיות שונות, ובשיתופי פעולה עם מדענים ממוסדות מחקר מובילים באירופה.

    פרופ' מיכאלי מתמקדת בחקר טפילים ממשפחת הטריפנוזומטידים, טפילים מעוררי מחלות זיהומיות קשות שפוגעות במיליוני אנשים ברחבי העולם, ובאחרונה, בשיתוף עם חוקרים ממכון פסטר בצרפת וממכון ויצמן למדע, זכתה במענק גדול של מועצת המחקר האירופי (ERC) לחקר מנגנוניו הביולוגיים של טפיל הלישמניה, הגורם למחלת "שושנת יריחו", לישמניאזיס, על מנת להבין את התנהגותו של הטפיל במצבי עקה ובטיפול תרופתי, מה שיוביל לפיתוח טיפולים יעילים יותר כנגד המחלה וימנע התפתחות של עמידות כנגד התרופות.

    פרופ' מיכאלי היא מיקרוביולוגית בהכשרתה, בוגרת תואר ראשון בביולוגיה מאוניברסיטת תל אביב, תואר שממנו המשיכה למסלול ישיר לדוקטורט. את מחקר הפוסט-דוקטורט שלה עשתה באוניברסיטת קליפורניה בברקלי ובבית הספר לרפואה בסן פרנסיסקו. בתום הלימודים חזרה לישראל והצטרפה לסגל מכון ויצמן, שם זכתה בפרס קלור לחוקרים צעירים מצטיינים ובפרס אנדרה לבוב המוענק על ידי האקדמיה הצרפתית למדעים. לאחר שבע שנים במכון ויצמן הצטרפה פרופ' מיכאלי לסגל אוניברסיטת בר-אילן, שם היא ממשיכה עד היום במחקריה פורצי הדרך ובעבודתה הניהולית החשובה.

    מידע נוסף

    פרס קציר לשנת 2023 על מצוינות יוצאת דופן בעבודותיה החלוציות ופורצות הדרך בחקר ה-RNA

    מענק מועצת המחקר האירופית (ERC) לחקר טפיל הלישמניה

    פרס החברה הישראלית למיקרוביולוגיה

    מענק ארוך-טווח של עשר שנים מטעם המכון הרפואי הווארד יוז

    פרס לנדאו במיקרוביולוגיה

    פרס קלור (Clore) לחוקרים צעירים מצטיינים במכון ויצמן

    פרס Andre Lwoff בפרזיטולוגיה, מהאקדמיה הצרפתית למדעים

    תאריך עדכון אחרון : 18/03/2023