פרופ' ארז לבנון
קורות חיים
פרופ' ארז לבנון הוא חוקר מוביל בעל שם עולמי בתחום מחקר הגנום ועריכת הרנ"א. עשרות מחקריו בתחום צוטטו אלפי פעמים במחקרים בארץ ובחו"ל, וגילוייו פורצי הדרך הניבו תובנות מדעיות שעשויות להוביל בשנים הקרובות לפיתוח תרופות למחלות שהינן כיום חשוכות מרפא. בין היתר, פיתח פרופ' לבנון, יחד עם שותפיו, שיטות לזהות אתרי עריכת רנ"א ולהשתמש בידע זה בכדי לפתח טכנולוגיה שבעתיד עשויה לשמש לתיקון מוטציות.
פרופ' לבנון מוביל את מעבדתו, במכון לננו טכנולוגיה וחומרים מתקדמים שבפקולטה למדעי החיים ע"ש מינה ואבררד גודמן. מעבדתו של פרופ' לבנון היא מעבדה חישובית, המתמחה בחקר עריכת הרנ"א, תחום מחקר חדש ובולט שמעניק תקווה לחולים רבים ברחבי העולם. על ידי שימוש בטכנולוגיות ריצוף גנטי מתקדמות בשילוב עם כלים חישוביים ושיטות ביו-אינפורמטיביות, חוקרים מדעני המעבדה מגוון מנגנונים ביולוגיים הקשורים לעריכת רנ"א – אירועי שכתוב שמתבצעים ברצף הרנ"א לאחר שעתוקו מהדנ"א – ומובילים להגדלת מורכבותו ו"גמישותו" של המידע הגנומי. ב-2016 זכה פרופ' לבנון בפרס ארצ'ס היוקרתי, יחד עם פרופסור יאן פיליפ יונקר מהמרכז לרפואה מולקולרית של אגודת הלמהולץ בברלין, על מחקרם המשותף שבו מיפו את אתרי העריכה הגנטית בדג הזברה.
בשנים האחרונות מתמקדים מחקריו של מעבדתו של פרופ' לבנון בפיתוח טכנולוגיות ואלגוריתמים שיחשפו את מגוון תפקידיה של העריכה בבני אדם ובבעלי חיים, במטרה לגלות כיצד משפיעים מנגנוני עריכת רנ"א על תהליכים ביולוגיים שונים, להתוות את פעילותם בתאי מערכת העצבים ובמוח ולזהות את תפקידם בהתפתחותם האבולוציונית של יונקים.
פרופ' לבנון הוא בעל תואר שני ושלישי מאוניברסיטת תל אביב, והיה חוקר בתר-דוקטורט בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הארוורד. מאז 2009 פרופ' לבנון הוא חבר סגל בפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן.
מידע נוסף
2012 – פרס קריל להצטיינות במחקר המדעי
2013 – מענק מהאיחוד האירופי (ERC Starting Grant)
2016 – Arches Award for research cooperation and high excellence in science
2019 – פרס רקטור אוניברסיטת בר-אילן לחדשנות מדעית
תאריך עדכון אחרון : 09/01/2023