פרופסורית חברה וראש מעבדת המחקר לפסיכותרפיה במחלקה לפסיכולוגיה

פרופ' דנה אציל-סלונים

דוא"ל
dana.slonim@gmail.com
    קורות חיים

    פרופ' דנה אציל-סלונים היא פסיכולוגית קלינית מדריכה, פרופסורית חברה ומנהלת המעבדה לחקר פסיכותרפיה בקליניקה הקהילתית של המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר-אילן. כראשת המעבדה, עומדת ד"ר אציל-סלונים מאחורי עשרות מחקרים פורצי דרך בתחום רפואת הנפש המותאמת אישית.

    מחקריה של פרופ' אציל-סלונים עושים שימוש בטכנולוגיות מתקדמות מתחום הבינה המלאכותית לניתוח נתונים רב ממדיים הנאספים במהלך טיפולים. למחקרים אלה יש פוטנציאל לשנות את פני המחקר בתחום בריאות הנפש.

    המעבדה שבראשה עומדת פרופ' אציל-סלונים היא אחת מקליניקות המחקר בפסיכותרפיה הגדולות והמתקדמות בעולם. הקליניקה הקהילתית מספקת טיפול נפשי מסובסד לכ-300 מטופלים מדי שנה, ופועלת במודל של קליניקה מחקרית המשלבת טכנולוגיות מתקדמות של ניטור, תצפיות ומשוב למטפלים. המעבדה אוספת במהלך הטיפולים בקליניקה מאגר נתונים עצום הכולל תיעוד מידע רב-שכבתי – לשוני, חזותי, פיזיולוגי והורמונלי, ובשיתוף פעולה עם חוקרים מובילים מתחום הלמידה החישובית מנתחת את המידע בניסיון להבין מהם הגורמים המובילים להישגים פסיכותרפיים משמעותיים, וכיצד אפשר להתאים טיפול באופן אישי למטופל.

    שיטות מחקר חדשניות אלה מאפשרות לחוקרים לבסס את מחקריהם באמצעים אמפיריים תוך הסתמכות על מאגר עצום של מידע איכותי רב-שכבתי וכלי בינה מלאכותית, וכך לשאוב מהם תובנות סטטיסטיות משמעותיות, כמו גם לזהות דקויות שהיו קודם לכן נסתרות מהעין.

    נוסף על היותה פרופסורית חברה, חוקרת מובילה וראשת מעבדה, פרופ' אציל-סלונים אף מנהלת את מרכז "אימפקט בר-אילן" לשיפור הדיוק בטיפול בדיכאון.

    תחומי המחקר שבהם עוסקת פרופ'  אציל-סלונים בשנים האחרונות הם חקר הדינמיקה הבין-אישית ההדדית במערכת היחסים מטפל–מטופל ושימוש בלמידת מכונה לזיהוי המנגנונים המקדמים שינוי חיובי בטיפול באופן מותאם אישית לצורכי המטופל.

    לפרופ' אציל-סלונים תואר שלישי מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

    מידע נוסף

    2017 – חוקרת ראשית – הקרן הלאומית למדע (ISF).

    2017 – חוקרת עמיתה. מלגת הדיקן לקבוצות רב-תחומיות.

    2017 – חוקרת עמיתה. מענק הקרן הלאומית למדע לרכישת מערכת התיעוד המשוכללת.

    2020 – אות הצטיינות לחוקרת צעירה מטעם החברה הבינלאומית לחקר פסיכותרפיה (SPR).

    2021 – חוקרת ראשית. הקרן הלאומית למדע (ISF).

    תאריך עדכון אחרון : 04/05/2023