ביו-הנדסה של רשתות עצביות תלת ממדיות

פרופ' אורית שפי מהפקולטה להנדסה ע"ש אלכסנדר קופקין יחד עם חוקרים נוספים מאוניברסיטת בר-אילן הצליחו ליצור רשתות עצביות תלת ממדיות באמצעות שימוש במגנטים. החוקרים פיתחו ננו-חלקיקים מגנטיים שלאחר כניסתם לתאי עצב אפשרו לחוקרים שליטה על תנועת התאים באמצעות מניפולציות בשדות מגנטיים. במקביל יצרו החוקרים פיגום רב שכבתי תלת ממדי העשוי קולגן שמדמה מבנה של רקמה ובאמצעות מכשיר מגנטי מודולרי שפיתחו הצליחו לקבל רשתות עצביות תלת ממדיות ששרדו בתרבית עד לשלושה שבועות. אסטרטגיה זו סוללת את הדרך ליצירת רקמות תלת ממדיות מותאמות אישית עבור יישומי ביו-הנדסה וכן מודלים יעילים לחקר התנהגות תאים ורקמות. אחד השותפים בעבודה זו הוא פרופ' שלמה מרגל מהמחלקה לכימיה באוניברסיטת בר-אילן, גם הוא חבר מרכז דנגור לרפואה מותאמת אישית.

תאריך עדכון אחרון : 21/03/2023