תושבי מפרץ חיפה חולים יותר בסרטן

מחקר חדש ומקיף בהובלתה של ד"ר קרן אגאי-שי מהפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי באוניברסיטת בר-אילן הראה קשר בין מגורים באזור מפרץ חיפה, שבו שוכנים כמה מהמפעלים המזהמים ביותר במדינה והנמל הימי הגדול בנמלי ישראל, לבין תחלואה במחלת הסרטן. במסגרת המחקר נבחנו נתונים של למעלה ממיליון תושבי מדינת ישראל בשנים 1995–2015. במחקר הראו שמגורים באזור מפרץ חיפה העלו משמעותית את הסיכויים לחלות במחלת הסרטן על סוגיו השונים, כאשר ככל שמשך זמן המגורים באזור מפרץ חיפה היה ארוך יותר, עלה הסיכוי לחלות בסרטן. מבין כלל סוגי הסרטן הסיכון הגבוה ביותר היה לחלות בסרטן ריאות, שלפוחית השתן, שד, ערמונית, עור וסרטן מעי הגס. נוסף על כך, במחקר הראו שלמבוגרים צעירים (גילאי 20–39) תושבי מפרץ חיפה יש סיכוי גבוה יותר לפתח סרטן יחסית למי שלא גר באזור זה, וזהו המחקר הראשון אשר מדווח על סיכון מוגבר לחלות בסרטן עבור תת-אוכלוסייה זו. אחד משותפי המחקר הוא פרופ' מיכאל בלנק, גם הוא מהפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי באוניברסיטת בר-אילן וחבר מרכז דנגור לרפואה מותאמת אישית.

תאריך עדכון אחרון : 16/02/2023